Things Eskişehir Sosyal Değişim için Görselleştirme ve Bilgiye Erişim Buluşması

04 Şubat 2016
Bir araya gelmek, paylaşmak, konuşmak, öğrenmek, meraklanmak, heyecanlanmak için Things kapsamında buluşmalar organize ediyoruz. 2010’dan beri İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana’da düzenlediğimiz bu buluşmaların ardından sıra Eskişehir’de. Sosyal değişim alanında çalışıyorsan ve görselleştirme konusunda desteğe ihtiyacın varsa, tasarım alanında çalışıyorsan ve tasarım aktivizmi konusunda teori ve pratik konusunda kendine bir alan arıyorsan veya sadece bu […]

Bir araya gelmek, paylaşmak, konuşmak, öğrenmek, meraklanmak, heyecanlanmak için Things kapsamında buluşmalar organize ediyoruz. 2010’dan beri İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana’da düzenlediğimiz bu buluşmaların ardından sıra Eskişehir’de.

Sosyal değişim alanında çalışıyorsan ve görselleştirme konusunda desteğe ihtiyacın varsa, tasarım alanında çalışıyorsan ve tasarım aktivizmi konusunda teori ve pratik konusunda kendine bir alan arıyorsan veya sadece bu konular bir şekilde ilgini çekiyorsa bu davet sana!

Program;

12:00-13:30 – Hoşgeldik & Topluluk Haritası

13:30-13:45 – ARA

13:45-15:45 – Eş Zamanlı Atölyeler

  • Görselleştirme ve Sosyal Medya Araçları, Kenan Dursun
  • Bilgi Tasarımı ve İnfografik Atölyesi, (duyurulacak)
  • Bağımsız Yayıncılık ve Sosyal Hikayeler, Calling Ekibi
  • Aktivistler için Güvenli İnternet Kullanım Atölyesi, Şevket Uyanık

15:45-16:00 – ARA

16:00- 17:00 – Atölyelerden Yansımalar & Enerjik Network

17:00-17:30- Kapanış

Yer; 29 Ekim Gençlik Merkezi, Ali İsmail Korkmaz Sahnesi: Yenibağlar Mah. Akıcı Sokak No:54 (Açık Öğretim Fakültesi Binası Arka Sokağı)

Things nedir ve neler yapmaktadır?

Things sosyal değişim ve sosyal teknoloji ile ilgilenen kişileri bir araya getiren ve topluluk bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan bir oluşum. Bu niyet ile ile 2014/2015 yılında İstanbul’da aylık buluşmalar, Things Challenge , Hackathon ve Things Kamp düzenledik. Birçok sivil toplum kuruluşuyla, uzmanlarla, aktivistlerle ve gönüllülerle çalıştık.

Things’in önümüzdeki planları nelerdir?

Things olarak önümüzdeki bir sene içerisinde teknolojinin görselleştirme araçlarını keşfetmek ve bu keşfediş sırasında topluluk ağları örmek için alanlar açmaya niyet ediyoruz. Aynı zamanda İstanbul dışında İzmir, Ankara, Eskişehir ve Adana’da yeni etkinlikler yapmaya başlıyoruz.

Başvuru için

Things’i takip etmek için    Facebook