Yeni Sanal Ekolojik Ağ: EKOHARİTA

28 Ocak 2016
Ekolojik etkinlikler, bostanlar, pazarlar, mekanlar, eğitimler vb. hepsi burada. Tüm Türkiye’den çevre etkinliklerinin, kent bostanı, ekolojik pazar, alternatif okul gibi mekanların, eğitim yerlerinin, çevre yazıları ve haberlerin, doğal tarifler, gönüllü bahçıvanlık gibi bilgilerin toplu şekilde yer aldığı ekoharita.com yayında. EkoHarita aynı zamanda mütevazı ve bağımsız bir sosyal ağı da içeriyor. Bu sosyal ağa kayıt olarak, […]

Ekolojik etkinlikler, bostanlar, pazarlar, mekanlar, eğitimler vb. hepsi burada.

Tüm Türkiye’den çevre etkinliklerinin, kent bostanı, ekolojik pazar, alternatif okul gibi mekanların, eğitim yerlerinin, çevre yazıları ve haberlerin, doğal tarifler, gönüllü bahçıvanlık gibi bilgilerin toplu şekilde yer aldığı ekoharita.com yayında.

EkoHarita aynı zamanda mütevazı ve bağımsız bir sosyal ağı da içeriyor. Bu sosyal ağa kayıt olarak, zaman tünelinde paylaşımlar yapabiliyor, belli konulara dair tartışma grupları kurabiliyor.

“Gazete“ bölümünden EkoHarita’ya eklenen noktaların web sayfalarında yer alan haberler tek bir noktadan takip edebiliyor, EkoHarita yazarlarının paylaştıkları yazılar takip edilebiliyor, etkinlik, film, kitap vb tavsiyelerine ulaşılabiliyor.

Başlangıçta bir eko-blog olarak düşünülen ve daha sonra bir sanal ekolojik ağ halini alan bu proje Alper, Yağmur, Sedef, Bilge ve Müge‘nin kişisel çabaları ve çalışmalarıyla 2015 yılında filiz verdi. Başta basit düşünülen harita, daha sonra interaktif, herkesin dilediği yeri ekleyebileceği bir haritaya dönüştü. Ardından site içerisinde bağımsız bir sosyal ağ yapısı oluşturularak eğitimlere ve etkinliklere dair güncellenebilecek bir takvimle tüm ekoloji temalı web sitelerinin içeriklerinin de bir arada toplanabilmesine olanak tanıyan bir otomatik veri toplama sistemi de projeye dahil oldu. Böylece EkoHarita çok fonksiyonlu bir portala dönüştü.

EkoHarita ekibine dahil olmak ya da destek olmak isteyenlerin, basit bir formu doldurması yeterli.

Ekoharita’ya ulaşmak için tıklayınız.