Fon yönetim altyapısı STK’lar için zip’lendi

22 Ocak 2016
Yuvarla Sosyal Girişimi, bugüne kadar kullandığı fon yönetimi odaklı bulut çözümünü FonZip markası altında sunmaya başladı. ‘Zip’lenen bu çözümler, STK’ların bağış, üye, aidat ödemelerini ve CRM operasyonlarını tek elden yönetmelerini sağlıyor. Türkiye’de son dönemde kurulan en başarılı sosyal girişimlerden biri olan Yuvarla, bugüne kadar kullandığı fon yönetimi odaklı bulut çözümünü, FonZip markası altında sunmaya başladı. […]

Yuvarla Sosyal Girişimi, bugüne kadar kullandığı fon yönetimi odaklı bulut çözümünü FonZip markası altında sunmaya başladı. ‘Zip’lenen bu çözümler, STK’ların bağış, üye, aidat ödemelerini ve CRM operasyonlarını tek elden yönetmelerini sağlıyor.

Türkiye’de son dönemde kurulan en başarılı sosyal girişimlerden biri olan Yuvarla, bugüne kadar kullandığı fon yönetimi odaklı bulut çözümünü, FonZip markası altında sunmaya başladı. Kurucu ortağı Emre Danacı’nın deyimiyle ‘zip’lenen bu çözümler, STK’larla birlikte dernek ve vakıfların bağış, üye, aidat ödemelerini ve CRM operasyonlarını tek elden yönetmelerini sağlıyor.

Yuvarla online alışverişlerde, müşterilerin toplam tutarın küsuratını yukarıya yuvarlayarak aradaki farkı seçtikleri Sivil Toplum Kuruluşuna (STK) bağışlamasını sağlayan hizmetiyle 2015 yılında 130 binden fazla alışverişçi tarafından kullanılmış.

Bugüne kadar TEMA, UNICEF, Kızılay, AKUT, WWF, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türk Eğitim Vakfı, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk), TEV, KAÇUV, ÇEKÜL ve ALS Derneği gibi çok sayıda vakıf ve STK’ya ulaşan Yuvarla, halihazırda tüm bu iş ortaklarına bağış altyapısı sunuyordu. Bu STK’lara Yuvarla altyapısı üzerinden geçtiğimiz aralık ayında aktarılan bağış miktarı 1.4 milyon TL’yi geçmiş.

Yuvarla’nın FonZip adıyla bu çözümü ayrı bir servis olarak sunmaya başlamasında ise geçtiği yeniden yapılanma süreci etkili. Kar amacı gütmeyen bir girişim olarak yola çıkan Yuvarla’nın Türkiye’deki yasal düzenlemeler gereği bir Vakıf olarak konumlanması gerekiyor ve girişim yakın zamanda Yuvarla Vakfı’nı kurmayı planlıyor. Kurulan FonZip’in ise Yuvarla Vakfı’nı finansal açıdan desteklemesi planlanıyor.

Ayrıtılı bilgi için tıklayınız.