Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi

11 Ocak 2016
Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi, “Müslüman Kadın: Pamuk gibi Yumuşak, Demir gibi Güçlü” ana temasıyla 25 – 27 Mart 2016 tarihinde Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da Putra Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılacak. Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi önerisi ilk kez Ağustos 2014’te Bali – Endonezya’da düzenlenen UNAOC Küresel Forumu’nda öne sürüldü, İstanbul’da yapılan Dünya İslam Forumu Yetkin Kişiler Kurulu […]

Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi, “Müslüman Kadın: Pamuk gibi Yumuşak, Demir gibi Güçlü” ana temasıyla 25 – 27 Mart 2016 tarihinde Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da Putra Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılacak.

Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi önerisi ilk kez Ağustos 2014’te Bali – Endonezya’da düzenlenen UNAOC Küresel Forumu’nda öne sürüldü, İstanbul’da yapılan Dünya İslam Forumu Yetkin Kişiler Kurulu Toplantısı’nda teklif olarak sunuldu. Bu yıl İslamabad’da organize edilen Dünya İslam Forumu’nda teklif kabul edilerek Zirve’nin gerçekleştirilmesine karar verildi.

2016 Zirvesi’nin organizasyon ve koordinasyonu Müslüman Kadınların Güncel Meseleleri Paneli (PISWI) 7. Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Panel’in sekretaryası (JAKIM) tarafından üstlenildi. Ardından panel sekretaryası, İslam İşbirliği Teşkilatı Kültür ve Aile İşleri Genel Müdürlüğü’nden Malezya’nın Zirve’ye ev sahipliği yapması konusunda çağrıda bulunan bir mektup aldı.

Ana teması “Müslüman Kadın – Pamuk gibi Yumuşak, Demir gibi Güçlü” olarak belirlenen Zirve; kadınların İslam’ın esaslarını muhafaza ederken yüksek seviyede tevazu sahibi narin bireyler olduklarını vurgulayacak. Zirve, kadınların inisiyatif kazanması ve güçlenmesi adına dünyada öne çıkan Müslüman kadınları bir araya getirerek deneyimlerini ve fikirlerini paylaşmaları için bir platform oluşturacak. Zirvenin dünya genelindeki kadın odaklı STK’lar arasında sinerji ve ağ tesis edilmesine de katkı sağlaması öngörülüyor, Kur’an’da belirtilen prensiplerin ve Malezya anayasasının gereklerine uygun şekilde Müslüman kadınların konumunu yükseltmeyi amaçlıyor.

Zirvede tartışılacak alt temalar ise şöyle:

Kadın ve Girişimcilik

Kadın ve Barış İnşası

Genç Müslüman Kadınlar; Geleceği Şekillendiren Güç

Genç Kadın Liderler

Kadınların Eğitimle Güçlendirilmesi

Barış Tesisinde Kadının Rolü, İnsanlığa Biçim Vermek

Kadın ve Cami Yönetimi: Problem ve Çözümler

Modern Müslüman Kadın: Ayşe ve Külkedisi

Ayrıntılı bilgi ve katılımcı başvuru formu için tıklayınız.