Ozan ve 350 bin otizmli için destek çağrısı

08 Ocak 2016
Otizmli küçük Ozan’ı kabul etmeyen özel okulla ilgili açılan ayrımcılık davası 5. yılına girdi. Change.org’da devam eden kampanyada ise beş yıldır bu konuda herhangi bir çözüm yaratılmadığı için güncelleme yapıldı. Otizmliler sosyal medya kullanıcılarından destek bekliyor. Kampanyayı başlatan Sedef Erken, durumun acil olduğunu, çocukların büyüdüğünü ve ihtiyaçlarının arttığını belirterek şunları söyledi. “Uygun bir eğitim almadan […]

Otizmli küçük Ozan’ı kabul etmeyen özel okulla ilgili açılan ayrımcılık davası 5. yılına girdi. Change.org’da devam eden kampanyada ise beş yıldır bu konuda herhangi bir çözüm yaratılmadığı için güncelleme yapıldı. Otizmliler sosyal medya kullanıcılarından destek bekliyor.

Kampanyayı başlatan Sedef Erken, durumun acil olduğunu, çocukların büyüdüğünü ve ihtiyaçlarının arttığını belirterek şunları söyledi.

“Uygun bir eğitim almadan geçen kayıp yıllarımızı kimse bize geri veremiyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la bundan 3 yıl önce, Başbakan olduğunu dönemde Otizm Eylem Planı konusundaki ilk adımları attığı gün tanışmıştık. O gün bize ‘siz çalışmaya devam edin, bu konuyu mutlaka çözeceğiz’ demişti. Bu bizim için önemli bir umuttu. Son 3 yıldır maalesef Otizm Eylem Planı bir taslak olarak kaldı ve gerekli çözümler geliştirilemedi.”

Dün akşam CNNTürk’te Her Şey programına katılarak konuyu yeniden gündeme getiren Erken, sosyal medya kullanıcılarından da destek istedi.

Twitter’da kampanyayı desteklemek için tıklayınız.