Mor Çatı’ya destek ürünleri Morhipo’da: Yeniyıl hediyeniz kadına şiddete engel olabilir

25 Aralık 2015
Bu yıl 25. yaşını kutlayan Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, bağımsız bir vakıf olarak kurduğu kadın dayanışma ağını güçlendirecek bir kampanya başlattı: “Eğer yılbaşı hediyesi alacaksanız, Mor Çatı ürünlerinden seçerek veya düzenli destek olarak bu dayanışma ağının bir parçası olabilir,  kadınların ve çocukların şiddetsiz hayatlar kurmalarına katkı sunabilirsiniz” diyor. Desenleri, Jale Hürdoğan, Ayşe Deniz Yeğin, […]

Bu yıl 25. yaşını kutlayan Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, bağımsız bir vakıf olarak kurduğu kadın dayanışma ağını güçlendirecek bir kampanya başlattı: “Eğer yılbaşı hediyesi alacaksanız, Mor Çatı ürünlerinden seçerek veya düzenli destek olarak bu dayanışma ağının bir parçası olabilir,  kadınların ve çocukların şiddetsiz hayatlar kurmalarına katkı sunabilirsiniz” diyor.

Desenleri, Jale Hürdoğan, Ayşe Deniz Yeğin, Elif Cığızoğlu, Zeynep Ökmen ve Ayça Sytmen tarafından tasarlan Mor Çatı çanta ve tişörtleriyle Mor Çatı 25. yıl özel tasarım kolyesini, Mor Çatı Vakıf Merkezi’nden ya da Morhipo’dan satın alabilirsiniz.

1990 yılında, aile içi şiddete maruz kalan kadınlarla bire bir dayanışma gösterebilmek ve sığınak açmak amacıyla, 1987 yılında gerçekleşen Dayağa Karşı Kampanya’nın örgütlenmesinde yer alan bir grup feminist tarafından kurulan Mor Çatı, 1995 yılında Türkiye’nin ilk bağımsız sığınağını açtı.

Kurulduğu ilk günden bu yana, şiddetin sorumlusunun fail olduğunu unutmadan, şiddete maruz kalan kadın ve çocukları yargılamadan dinledi ve ihtiyaç duydukları desteği, kendi imkânları ölçüsünde verdi. Bugüne kadar 35 binden fazla kadın ve çocuğa dayanışma merkezinde sosyal, hukuki ve psikolojik destek verdi. 379 kadına ve 453 çocuğa ise sığınak desteği verdi. Bu destekler sayesinde, birçok kadın yaşadığı şiddetin, şiddete maruz kalmasının kendi suçu olmadığının ve şiddetsiz bir hayatı kurabilecek güçte olduğunun farkına vardı.

Mor Çatı, kadınların şiddet görmediği bir dünya için çalışıyor ve dayanışma bekliyor.