Aşılamayan Viraj: Cezasızlık Konferansı Tahir Elçi anısına

22 Aralık 2015
Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları Merkezi, “Aşılamayan Viraj: Cezasızlık” konferansını bugün Tahir Elçi anısına düzenliyor. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi Türkiye’de yaşanan cezasızlık sorunu üzerine her yıl ortak bir konferans düzenliyor. Bu yılki konferans 28 Kasım 2015 tarihinde öldürülen, Türkiye’de faili meçhuller, işkence, özellikle yaşam […]

Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları Merkezi, “Aşılamayan Viraj: Cezasızlık” konferansını bugün Tahir Elçi anısına düzenliyor.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi Türkiye’de yaşanan cezasızlık sorunu üzerine her yıl ortak bir konferans düzenliyor. Bu yılki konferans 28 Kasım 2015 tarihinde öldürülen, Türkiye’de faili meçhuller, işkence, özellikle yaşam hakkı ihlalleri ve cezasızlık konularında çalışmalar yapmış, ülkenin en önemli insan hakları savunucularından ve hukukçularından Tahir Elçi’nin anısına gerçekleştirilecek.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi-Mülkiye Aziz Köklü Salonu’nda “Tahir Elçi Anısına: Aşılamayan Viraj Cezasızlık” başlıklı konferans, iki oturumdan oluşacak. Saat 13.30’da başlayacak konferansın programı şöyle:

13.30-15.00 Bir İnsan Hakları Savunucusunun Ardından: Tahir Elçi

Moderatör: Ruhat Sena Akşener

Konuşmacılar:

– Sezgin Tanrıkulu

– Meral Danış Beştaş

– Sema Kılıçer

15.15-17.00 Geçmişten Bugüne Türkiye’de Devlet Şiddeti ve Cezasızlık

Moderatör: Özkan Agtaş

Konuşmacılar:

– Feray Salman – “Geçmişten Bugüne Cezasızlık Vakaları: Bir Harita”

– Kemal Göktaş – “Bir Cezasızlık Vakası Olarak Roboski”

– Erkan Şenses – “Kürtlerin Cezasızlıkla Mücadelesi”

– Emma Sinclair-Webb – “Polis Şiddeti ve Cezasızlık”